3:0 z Bielskiem !

W pojedynku I rundy rozgrywek 1 Ligi Śląskiej sezonu 2021/22 nasz    Talent Sferawent Cieszyn pokonał drużynę  BBTS Włókniarz Bielsko-Biała 3:0 (16,14,19) .

Podopieczni trenerów Bartłomieja Chmiela i Michała Zająca wystąpili w składzie: Bartłomiej Kuchejda, Bartłomiej Szalecki, Przemysław Ząber, Patryk Chmiel, Michał Zając, Patryk Pietras, Szymon Czapla (K), Gracjan Ćwieląg, Mateusz Czyż, Tomasz Raszka, Konrad Maleska, Maciej Rosiński, Marek Turski i Piotr Głuszek.

Niedzielny wieczór 3 października był wymarzonym początkiem sezonu, bardzo dobra gra naszych zaowocowała zdecydowanym zwycięstwem Talent Sferawent Cieszyn 3:0. Wydarzenie uświetniły swoimy występami dziewczyny z Dream Stars , a pyszny poczęstunek dla wszystkich przygotowała ekipa WIELKOLÓDEK .

Swój udział w zwycięstwie mają również nasi wspaniali kibice, którzy mocnym dopingiem pomogli swojej drużynie.

Zawodnikom i trenerom gratulujemy tak udanego startu w nowy sezon !

Przed nami II runda , w której Talent Sferawent Cieszyn zmierzy się na wyjeździe z LKS Olimpia Włodowice, piątek 8 października,g.19:00.

Tabela po rundzie 1: