4:6 z Kozami

Inaugurujący rundę wiosenną mecz III ligi nasza pierwsza drużyna Talent Sferawent Cieszyn  przegrała we własnej hali z LKS Kozy 4:6.  Z pierwszych czterech meczów singlowych uwagę mógł zwrócić jedynie pięciosetowy pojedynek Piotra Ostachowskiego z Jerzym Ihasem, w którym naszemu kadetowi zabrakło trochę szczęścia do pokonania najlepszego w rankingu zawodnika gości. Przy stanie meczu 0:4   bardzo dobrze zagrały nasze pary deblowe i obie wygrały swoje pojedynki. W drugim swoim pięciosetowym meczu Piotrek razem z Patrykiem Ruckim pokonali  parę Ihas/Roszkowski. Dwa kolejne punkty zdobyliśmy na pierwszym stole. W drugim swoim meczu singlowym Marcin Massalski pokonał lidera LKS Kozy Jerzego Ihasa 3:1, a Piotr Ostachowski w trzecim tego dnia swoim  pięciosetowym pojedynku wygrał z Adamem Roszkowskim.
Komplet wyników:
Massalski Marcin – Roszkowski Adam  1:3 (11:9, 9:11, 10:12, 7:11)
Ostachowski Piotr – Ihas Jerzy  2:3 (9:11, 11:5, 8:11, 11:6, 6:11)
Massalski Marcin – Ihas Jerzy  3:1 (11:7, 11:3, 9:11, 12:10)
Ostachowski Piotr – Roszkowski Adam  3:2 (11:9, 9:11, 11:13, 11:9, 11:7)
Rygiel Tomasz – Kralczyński Kornel  1:3 (10:12, 12:10, 8:11, 8:11)
Rucki Patryk – Mirek Krzysztof  0:3 (7:11, 10:12, 7:11)
Rygiel Tomasz – Mirek Krzysztof  1:3 (8:11, 7:11, 11:9,10:12)
Rucki Patryk – Kralczyński Kornel  1:3 (4:11, 11:9, 8:11, 4:11)
Rucki Patryk / Ostachowski Piotr – Roszkowski Adam / Ihas Jerzy  3:2 (12:10, 11:8, 2:11, 8:11, 11:6)
Rygiel Tomasz / Massalski Marcin – Mirek Krzysztof / Kralczyński Kornel  3:1 (11:8, 10:12, 11:5, 11:9)
Grającemu trenerowi Tomkowi i jego podopiecznym gratulujemy dobrej gry !
Następny pojedynek nasza „pierwsza” stoczy w Lędzinach w poniedziałek 26 lutego.