Agata i Mikołaj zwycięzcami Wielkanocnego Turnieju FTC

Wczoraj, 26 marca, początkujący adepci tenisa stołowego Fundacji Talent Cieszyn zmierzyli swoje siły w Wielkanocnym turnieju naszego klubu. Na sześciu stołach dziesięciu chłopców i pięć dziewczyn rozegrało 37  pojedynków do dwóch wygranych setów, które wyłoniły zwycięzców w obu kategoriach. Najlepszą wśród dziewczyn okazała się Agata Kwinta, a wśród chłopców Mikołaj Sembol.
Komplet wyników:
kategoria dziewczyn: 1.Agata Kwinta 2.Judyta Biały 3.Emilia Byrtek 4-5 Nadia Kutynia,Nina Kosok
kategoria chłopców: 1.Mikołaj Sembol 2.Gustaw Wowrzeczka 3.Piotr Soboszek 4-10  Tomasz Iwanek, Mateusz Pońc, Marcin Pońc, Mikołaj Ciesiński, Marek Chudecki, Lars Brachaczek, Karol Jutka.
Każdy z uczestników za wspaniałą postawę w turnieju dzięki sponsorowi firmie Trumpf Mauxion Chocolates sp. z o.o. został nagrodzony słodyczami, a najlepsi z miejsc medalowych otrzymali puchary i dyplomy. Turniej przygotowała i perfekcyjnie przeprowadziła trener Weronika Gałuszka. Tyle radości z gry i przeżyć turniejowych uczestników mobilizuje nas do organizacji następnych turniejów, które już wkrótce.