Ale się działo ! (pokaz tenisa stołowego)

Dzisiaj w Szkolnym Schronisku Młodzieżowym gościliśmy pierwszoklasistów Szkół Podstawowych nr 1 i nr 5, oraz gimnazjalistów z Gimnazjum nr 3 w Cieszynie. Podczas pokazu urok i piękno tenisa stołowego zaprezentowali  nasi trenerzy : Weronika Gałuszka, Tomasz Rygiel i Grzegorz Iwaniuk oraz zawodnicy : Marcin Massalski i Nadine Brachaczek. Widzowie wspaniale się bawili i chętnie próbowali swych sił w ping-pongu. Jesteśmy przekonani, że właśnie dzisiaj dla wielu z tych młodych ludzi rozpoczęła się wspaniała przygoda z piękną dyscypliną sportu jaką jest tenis stołowy, co niekoniecznie oznacza wielką karierę sportową, ale możliwość częstego spędzania czasu na sportowo, z fajnymi ludźmi, bez angażowania dużych środków sprzętowych i finansowych.

Bardzo się cieszymy z tego spotkania i dziękujemy uczniom za wspaniałą atmosferę, wychowawcom klas za zaangażowanie, a Pani Iwonie Wawrzyk za inicjatywę zorganizowania pokazu i dopięcie pokazu na „ostatni guzik”. Galeria zdjęć: