ALS wiosna’22 – zaczynamy

Amatorska Liga Siatkówki wiosna’22 to już trzynasta odsłona naszej ligi.  Aby zapewnić wszystkim chętnym amatorskim ekipom siatkarzy rywalizację na zbliżonym poziomie sportowym wprowadzamy podział na I i II ligę.

W rozgrywkach I ligi zagra  sześć  najlepszych drużyn ALS zima’22 z tych, które potwierdzą chęć uczestnictwa . Zaplanowaliśmy pięć rund na pojedynki „każdy z każdym” oraz rundy półfinałową i finałową (harmonogram). Drużyny z miejsc 1-5 w końcowej klasyfikacji ALS wiosna’22 zajmą odpowiednio miejsca 1-5 w rankingu do rozgrywek ALS jesień’22. Drużyna, która zajmie ostatnie miejsce w końcowej klasyfikacji rozgrywek I ligi ALS wiosna’22 w rankingu do ALS jesień’22 zajmie miejsce 7.

System gier II ligi dostosujemy do ilości zgłoszonych drużyn. Zwycięstwo w rozgrywkach II ligi ALS wiosna’22 zapewnia awans do rozgrywek I ligi  ALS jesień’22 i 6 miejsce w rankingu. Kolejne miejsca w końcowej klasyfikacji rozgrywek II ligi ALS wiosna’22 dadzą odpowiednio miejsca od 8 w rankingu do ALS jesień’22.

Aktualny ranking :
1. Amatorzy  2. Kumple 3. Sami Swoi 4. Sferawent 5. KS Kaczyce 6. Mazi Trans Czarne Kruki 7. Logis 8. Siódemka  9. SKOK

Zgłoszenia do rozgrywek ALS wiosna’22 przyjmujemy do 24 kwietnia’22 telefonicznie pod nr  791 765 550 i mailowo biuro@fundacjatalent.pl

Rozgrywki ALS wiosna’22 wspierają firmy: Sferawent , 3CARGO, M3 DVEREBardeli, Planeta BIO, KISBUD, ELWAR, Decathlon i Manpower Service.

Zadanie jest współfinansowane ze środków Miasta Cieszyna.

Chcesz być na bieżąco