Częstochowa zbyt mocna

Pierwsza porażka naszych seniorów. W drugim swoim pojedynku ligowym ulegli drużynie FORMA AZS Częstochowa 1:3 (20:25,17:25,25:20,19:25).  Mimo lepszej gry niż w meczu inauguracyjnym trudno było sprostać Częstochowskiej ekipie, w której roiło się od byłych drugoligowców. Zdaniem wielu kibiców na takim to właśnie  drugoligowym  poziomie stał ten mecz. Jesteśmy dumni z postawy naszych i gramy dalej !

Warto przy okazji podkreślić, że od początku sezonu, czyli od sierpnia ubiegłego roku drużynę naszą organizuje, prowadzi treningi i jest również podstawowym jej graczem – Michał Zając. Podczas meczów prowadzi ją wspierając swoim bogatym trenerskim doświadczeniem Włodzimierz Madej. Bardzo dobra atmosfera w drużynie, zaangażowanie zawodników i trenerów pozwalają z wielkim optymizmem patrzeć w przyszłość.

Udział drużyny Talent Sferawent Cieszyn w rozgrywkach II Ligi Śląskiej finansowany jest przez firmę Sferawent S.C. – dziękujemy !

Kolejny pojedynek rozegramy w sobotę 29 lutego, ponownie w naszej hali  (specyficzny harmonogram rozgrywek, trzy mecze jako gospodarz z rzędu) o godzinie 17.

Mecz w obiektywie Grzegorza Borusa, któremu dziękujemy !