Finał Cieszyńskiej Ligi Siatkówki 2015

W dniu 11 października finałową rundą spotkań zakończyły się współorganizowane przez naszą Fundację rozgrywki Cieszyńskiej Ligi Siatkówki 2015.

Dzięki realizacji projektu „Siatkarze gramy!!!” dofinansowanego z programu Funduszy Inicjatyw Obywatelskich oraz wsparciu cieszyńskich przedsiębiorców – firm Elwar, Kisbud i Planeta Bio – udział drużyn był bezpłatny, a drużyny z miejscami na podium nagrodzone zostały pucharami, dyplomami i nagrodami rzeczowymi. Siedem amatorskich drużyn reprezentowało ponad siedemdziesięciu zawodników. Rywalizację stojąca na wysokim poziomie wygrała drużyna Sami Swoi.

Końcowa klasyfikacja: 1. Sami Swoi 2. Amatorzy 3. Istebna 4. Kasa Chorych 5. Krasna 6. Krawaciarze 7.Gumisie. W organizację rozgrywek swój wkład wniosły Fundacja Talent Cieszyn i Szkolne Schronisko Młodzieżowe w Cieszynie.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za wspaniałą atmosferę, sportową walkę i liczny udział, sponsorom za wsparcie finansowe, a pracownikom Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Cieszynie za gościnność, miłe przyjęcie i okazaną pomoc.

Już dziś zapraszamy drużyny do uczestnictwa w wiosennej edycji Cieszyńskiej Ligi Siatkówki 2016, a do tego czasu zorganizujemy kilka jednodniowych turniejów, w których nie może Was zabraknąć!