I Turniej o Puchar Talent Sferawent Cieszyn za nami

Wspaniała atmosfera, wysoki poziom sportowy i doping licznie zebranej publiczność to w skrócie I Turniej o Puchar Talent Sferawent Cieszyn. W pierwszym pojedynku młodych siatkarzy zmierzyła się drużyna Gimnazjum Kończyce Wielkie prowadzona przez Józefa Petera  z LKS Olimpia Goleszów pod wodzą Grzegorza Wanata. Mecz zakończył się remisem w setach i w małych punktach. W pozostałych dwóch pojedynkach zwyciężył Talent Sferawent Cieszyn (trener Michał Walica)
Komplet wyników:
Gimnazjum Kończyce Wielkie – LKS Olimpia Goleszów 1:1 (25:19, 19:25)
Talent Sferawent Cieszyn – Gimnazjum Kończyce Wielkie 2:0 (25:20, 25:18)
LKS Olimpia Goleszów – Talent Sferawent Cieszyn 0:2 (16:25, 15:25)
Końcowa klasyfikacja:
1.Talent Sferawent Cieszyn
2.Gimnazjum Kończyce Wielkie
3.LKS Olimpia Goleszów
Puchar Talent Sferawent Cieszyn z rąk sędziego Marka Śliwki odebrał kapitan  gospodarzy turnieju Konrad Zawada, a wszyscy uczestnicy zostali nagrodzeni pamiątkowymi koszulkami i słodyczami. Jednak to co najważniejsze z turnieju to pozostanie w pamięci uczestników. Wspaniała siatkarska atmosfera, radość zawodników z gry i dzielenie emocji z licznie zebraną publicznością  – niezapomniane !
Dziękujemy sponsorowi głównemu turnieju firmie   Sferawent S. C.  , firmie Trumpf Mauxion Chocolates sp. z o.o. za nagrody rzeczowe, Markowi Śliwce, Lenie Kozyra, Sandrze Wiecheć, Paulinie Wróbel i Marysi Hankus za obsługę sędziowską, kibicom i zawodnikom za niepowtarzalną atmosferę. Zapraszamy na nasze kolejne turnieje !
Organizatorzy