II Turniej Cieszyńskiej Ligi Tenisa Stołowego

W drugim turnieju naszej młodej Cieszyńskiej Ligi Tenisa Stołowego wystąpiło 15 zawodników, którzy w trzech rundach rozegrali w sumie 49 meczy. W pierwszej walka toczyła się do dwóch , a w pozostałych do trzech wygranych setów. Dwie i pół godziny gry o tak później porze – zwłaszcza dla najmłodszych uczestników – to zbyt duże obciążenie, stąd pojawiła się sugestia, aby wszystkie mecze trzeciego turnieju rozegrać do dwóch wygranych setów. Zmienimy również sposób powiadamiania o obecności – do godziny 20 w każdy poniedziałek sms z informacją na nr 791 765 550 będą wysyłały osoby uprawnione z rankingu, które nie będą mogły wziąć udziału w turnieju.
Przy założeniu, że każdy z uczestników ma dużo pograć przyjęty system rozgrywek sprawdził się, co nie oznacza, że nie jesteśmy otwarci na inne propozycje. Jednocześnie dla urozmaicenia zamierzamy turnieje ligowe przedzielać innymi formami rywalizacji w tenisie stołowym np. turnieje deblowe, otwarte turnieje w systemie pucharowym itd.
<<Komplet wyników rundy II>>
Wczorajsze zawody wygrał Adrian Wiecheć, drugie miejsce zajął Arek Krajewski, a trzecie Marcin Żyła. Gratulujemy !
Końcowa klasyfikacja drugiego turnieju, która jest jednocześnie rankingiem do  turnieju trzeciego:
1
15
Kuba Diaczenko
2
   Uczestnikom wczorajszego turnieju dziękujemy za wspaniałą sportową atmosferę i zapraszamy we wtorek 19 marca na rundę III. Dla zainteresowanych podjęciem rywalizacji w CLTS zorganizujemy w poniedziałek o godzinie 20:00 eliminacje.