I Liga Śląska – zaczynamy

Już tylko cztery dni pozostały do inaugurującego występu naszych siatkarzy w I Lidze Śląskiej. W sobotę 26 września w naszej hali przy al. Łyska zmierzą się z trzecią drużyną sezonu 2019/20 UKS Trójka Mikołów.

W ramach przygotowań, po miesiącu treningów kondycyjno- wydolnościowych przyszła pora na taktykę gry i mecze sparingowe. Za nami już pojedynki z kadetami Jastrzębskiego Węgla (0:4) i naszymi rywalami ligowymi SK Górnik Radlin (2:2).  Dzisiaj ekipa Michała Zająca zawalczy w Rybniku z drugoligowym TS Volley, a jutro podejmować będzie u siebie zeszłotygodniowych rywali : SK Górnik Radlin.

W sezonie 2020/21 w rozgrywkach I Ligi Śląskiej nasz klub reprezentować będą:

atakujący: Mateusz Czyż,

libero: Szymon Białek,

przyjmujący : Patryk Chmiel, Piotr Głuszek, Maciej Michalik, Kacper Urbańczyk, Mikołaj Skotarek

rozgrywający: Przemysław Ząber, Michał Zając,

środkowi: Szymon Czapla, Arkadiusz Droździk, Tomasz Raszka, Marek Polok.

Trenerzy: Michał Zając i Włodzimierz Madej.

Oprócz przygotowania sportowego przed nami niemałe wyzwanie organizacyjne. Niestety z powodu pandemii nie będziemy mogli cieszyć się pełną widownią. Nałożone na nas – organizatorów meczu – obostrzenia pozwalają ugościć tylko 60 kibiców. Rozważając wiele wariantów jak to zrealizować postanowiliśmy umożliwić zajmowanie miejsc od godziny 17:30 aż do sześćdziesiątego kibica. Wszystkich obowiązywać nas będą maseczki i dystans społeczny.

Przed nami 22 pojedynki w rywalizacji I Ligi Śląskiej. Mamy fajny, zmotywowany zespół, dobrych trenerów, sprzyjającą skutecznej grze atmosferę w drużynie i wsparcie kibiców i sympatyków siatkówki powiatu cieszyńskiego.

W rozgrywkach możemy uczestniczyć i cieszyć się seniorską siatkówką w Cieszynie dzięki wsparciu finansowemu firmy Sferawent.

I Ty możesz wesprzeć nasze działania i do 23 września zagłosować na siatkówkę.

Chcesz na bieżąco śledzić nasze działania ? Zapisz się na nasz newsletter :