IV GPP nie będzie

Bardzo przykra wiadomość nadeszła dzisiaj do nas ze Starostwa Powiatowego. Nasz projekt na organizację IV Grand Prix Powiatu Cieszyńskiego w tenisie stołowym nie znalazł uznania komisji i decyzją Zarządu Powiatu Cieszyńskiego nie otrzymał wsparcia finansowego. Budowanie prestiżu imprez cyklicznych o zasięgu powiatowym, integrujących środowisko danej dyscypliny sportu wymaga dużego nakładu pracy i cierpliwości. Po trzech edycjach GPP ma on swoich stałych uczestników, a zawody swoje miejsce w kalendarzu tenisistów stołowych naszego powiatu. Choć w podobny sposób w 2018 roku został potraktowany III turniej o puchar Starosty Cieszyńskiego tego nie spodziewaliśmy się.
Ponieważ bez wsparcia organizacja GPP przewyższa nasze możliwości finansowe  jesteśmy zmuszeni do rezygnacji z jego organizacji. Jednocześnie zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby znaleźć wsparcie i  zorganizować inny cykl GP, bo warto !