Jesień’18 w Fundacji Talent Cieszyn – zapowiedź

Ciekawie zapowiada się tegoroczna jesień w naszej Fundacji.
W najstarszej sekcji po burzliwym poprzednim sezonie zaczynamy nowy etap. Podczas pierwszego miesiąca pracy w naszym klubie trener Marek Kądziela oprócz wysokiej wiedzy trenerskiej wykazał się wspaniałym podejściem do zawodników i szybko zbudował fajną atmosferę. Nabór wśród najmłodszych, organizacja czterech, a nawet pięciu treningów tygodniowo w każdej grupie, udział w wielu turniejach – to jego plan na najbliższe miesiące. Już 20 września nasza pierwsza drużyna rozegra mecz inauguracyjny w III lidze, a początkiem października ruszą rozgrywki IV ligi, gdzie rywalizować będzie nasza druga drużyna. Przed nami również organizacja trzeciego cyklu Grand Prix Powiatu Cieszyńskiego i piątego turnieju o puchar naszej Fundacji.
Podobnie jak w tenisie stołowym dużo dziać się będzie w naszej sekcji siatkówki Talent Sferawent Cieszyn. Dwa tygodnie codziennych treningów wystarczyły trenerowi Włodzimierzowi Madejowi, aby przekonać chłopaków do ciężkiej pracy, czterech treningów w tygodniu i dodatkowo sobotniego biegania, czy siłowni. Tylko ciężką pracą możemy zbliżyć się do poziomu gry w śląskiej lidze juniorów, w której rozgrywkach nie będziemy faworytami, a pierwszy mecz już początkiem października. Siatkówka w naszym klubie to również organizacja wspólnie ze Szkolnym Schroniskiem Młodzieżowym w Cieszynie kolejnej rundy Amatorskiej Ligi Siatkówki, która rusza 30 września i turnieju weteranów 45+ (6 października).
W naszej najmłodszej sekcji, którą prowadzi trener Janusz Kosmal przybywa adeptów tenisa ziemnego, a postępy w grze zawodników po czterech miesiącach treningów widoczne są gołym okiem. Niestety dzień coraz krótszy i z początkiem października z kortów treningi przeniesiemy do hali, wcześniej organizując pierwszy turniej wewnętrzy połączony ze spotkaniem podsumowującym dotychczasowe dokonania sekcji.
Nasza oferta, biorąc pod uwagę młody wiek klubu, wydaje się bogatą i atrakcyjną. Po czterech latach działalności mamy dwa mocne filary: profesjonalną kadrę trenerską i bardzo dobrą organizację. Przed Zarządem trudne zadanie zapewnienia finansowania wszystkich zaplanowanych zadań i ich organizacja. Stąd prośba do darczyńców o wspieranie naszej działalności. Chętnie odwdzięczymy się reklamą Waszej firmy, która przy skali naszych działań jest coraz skuteczniejszą.
Drodzy rodzice. Przyprowadzajcie swoje dzieci, a będą Wam wdzięczne, że daliście im możliwość czerpania radości z uprawiania sportu.