Komunikat Cieszyńskiej Ligi Tenisa Stołowego

Drodzy ligowcy, w wyniku intensywnych prac nad formułą naszej ligi mamy konkretne propozycje jej kształtu. W punktach przedstawiamy założenia na najbliższe turnieje.
1. W rozgrywkach każdego turnieju ligi uczestniczy maksymalnie 16 zawodników.
2. Rozgrywki prowadzone są na 6 stołach zgodnie z  harmonogramem. Układ gier 1 rundy w najbliższy wtorek:

3.Pojedynki do trzech wygranych setów na zasadach ogólnych (sędzia może wprowadzić w pierwszej rundzie system do dwóch wygranych setów).
4. Prawo startu danego dnia turniejowego ma 14 najlepszych zawodników z rankingu którzy potwierdzili uczestnictwo, a wolne miejsca zajmują w kolejności najlepsi zawodnicy z eliminacji.
5.Potwierdzenie uczestnictwa wymagane sms-em na numer 791 765 550 do godziny 20 w poniedziałek poprzedzający dzień turniejowy.
6.Eliminacje do turnieju rozgrywane są w każdy poniedziałek poprzedzający rozgrywki ligi o godzinie 20.
7. Za zajęcie 1 miejsca w  rundzie zawodnik otrzymuje 16 punktów, drugi 15 i odpowiednio pozostali.
8. Do pozycji w rankingu liczy się suma dwóch najlepszych spośród trzech ostatnich  punktowanych miejsc.
9. Uczestnikami rozgrywek mogą być amatorzy i zawodnicy ligowi z wyłączeniem zawodników ligi III i wyższych.
Sprawne przeprowdzenie 56 meczów na 6 stołach wymaga od uczestników dyscypliny zwłaszcza, że pierwszy mecz następnej rundy można rozpocząć dopiero po zakończeniu ostatniego meczu rundy poprzedzającej. Dlatego lista uczestników, którzy potwierdzili udział pozwoli na rozpoczęcie pojedynków już o 18:40.
Wszystkich zainteresowanych uczestnictwem w drugim turnieju ligowym (12 marca g. 18:30), którzy nie grali w pierwszy zapraszamy na eliminacje -poniedziałek g.20 sala gimnastyczna II LO.
Wasze opinie i propozycje prosimy publikować w komentarzach.