Lider zbyt mocny

W sobotnim (20 marca) pojedynku siatkarze Talent Sferawent Cieszyn ulegli liderowi tabeli Jawor Mineral AZS Częstochowa 1:3 (-20,-13,24,-23). Ekipa Michała Zająca prowadzona w meczu przez Włodzimierza Madeja wystąpiła w składzie: Michał Zając, Maciek Michalik, Patryk Chmiel, Kacper Urbańczyk, Marek Polok, Przemek Ząber, Mikołaj Skotarek, Tomek Raszka, Piotr Głuszek, Szymon Białek i kapitan Szymon Czapla. Nie po raz pierwszy mieliśmy przyjemność gościć trenera drużyny Jawor, byłego reprezentanta Polski Roberta Szczerbaniuka. Poprzednio, w 2018 roku, uświetnił swoją obecnością nasz turniej Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Przed naszymi siatkarzami ostatni już mecz w sezonie 2020/21. W piątek 26 marca zmierzą się we własnej hali z KS AZS Rafako Racibórz.Początek godzina 19.

Zapraszamy na naszą transmisję live

W rozgrywkach ligowych możemy uczestniczyć i cieszyć się seniorską siatkówką w Cieszynie dzięki wsparciu finansowemu firmy Sferawent.