Michał Zając nowym trenerem naszych siatkarzy

W piątek (18 stycznia) trenerem naszej młodszej grupy siatkarzy został Michał Zając. Tak pisze o swojej przygodzie z siatkówką :
„Moje życie zawsze było ściśle związane ze sportem. Rodzice nigdy nie musieli namawiać mnie do aktywnego spędzania wolnego czasu. Bardzo szybko okazało się, że lekcje wychowania fizycznego w szkole to dla mnie zdecydowanie za mało. Zawsze interesowały mnie sporty drużynowe. Moją pierwszą próbą była piłka nożna, ale to siatkówka skradła moje serce. Przygoda z tą dyscypliną sportową zaczęła się w czwartej klasie szkoły podstawowej i nieprzerwanie trwa do dziś. Wybór studiów to również była czysta formalność. Ukończyłem AWF w Katowicach na dwóch kierunkach… fizjoterapia oraz wychowanie fizyczne ze specjalnością Trener klasy II piłki siatkowej. W swoim dorobku sportowym mam kilka lat występów na parkietach trzecio- jak i drugoligowych, ostatni klub w którym miałem okazję występować to drugoligowe rezerwy GKS Katowice. Jako trener miałem okazję prowadzić trzecioligowca z Katowic przez dwa pełne sezony.”
Od września ubiegłego roku trener Michał współpracuje z naszym trenerem juniorów Włodzimierzem Madejem, zajmując się statystykami meczowymi i treningami wytrzymałościowymi.
Grzegorzowi Wanatowi dziękujemy za wkład w wyszkolenie naszych zawodników  i życzymy powodzenia w dalszej karierze trenerskiej.
Już od najbliższego wtorku dla tej grupy obowiązują nowe terminy treningów:
wtorek – 16:30 – 18:00 i piątek 16:30 – 18:00.
Zapraszamy chłopaków roczniki 2004 i młodsi do uprawiania tej pięknej dyscypliny sportu.