O nas

W celu utworzenia klubu sportowego w listopadzie 2013 r. ustanowiliśmy Fundację Talent Cieszyn.
Początek działalności to zawiązanie sekcji tenisa stołowego, w  której  szkolimy dzieci i młodzież  trzech grup wiekowych, organizujemy zajęcia ogólnodostępne tenisa stołowego, nasze drużyny uczestniczą w rozgrywkach III ligi i ligi okręgowej Śląskiego Związku Tenisa Stołowego. Ponadto organizujemy cykliczne turnieje i zawody serii Grand Prix. Dzięki skutecznym działaniom zapewniamy naszym zawodnikom bardzo dobre warunki szkolenia poprzez wykwalifikowaną kadrę , profesjonalny sprzęt i nienaganną organizację.
        Od ponad dwóch lat działamy również w amatorskiej siatkówce. W tym czasie zorganizowaliśmy cztery turnieje i rozgrywki czterech sezonów ligowych drużyn amatorskich. Ze względu na duże zainteresowanie rozszerzamy działalność w tej dyscyplinie. Od początku 2017 r. szkolimy chłopców szkół podstawowych i średnich w ramach sekcji Talent Sferawent Cieszyn.
W planach mamy również utworzenie sekcji badmintona i tenisa ziemnego.