Pierwsze zawody WTK w sezonie

Pierwsze WTK- i  (Wojewódzkie Turnieje Kwalifikacyjne) za nami. Rywalizację rozpoczęli 10 września młodzicy. Pod nieobecność Konrada Chmielniaka  Emilia Kret zajęła miejsce 25-32, a Gracjan Liwarowski 65-80.
    Podczas tego turnieju naszą Fundację po raz pierwszy reprezentowali zawodnicy kategorii  żak Nadine Brachaczek i Kacper Socha. Dla Kacpra był to pierwszy WTK i w wyższej kategorii wiekowej wygrał trzy pojedynki, a w stawce 80 zawodników zajął jak na debiut i to w wyższej kategorii bardzo dobre miejsce 33-48.
    17 września rywalizowali kadeci. Celina Rucka zajęła miejsce 25-32, a Piotr Ostachowski zagrał tym razem poniżej swojego wysokiego poziomu i zajął miejsce 13-16.
    Dzień później za stołami hali w Łaziskach stanęli juniorzy. Spośród 77 zawodników Patryk Rucki i Filip Kozubek zajęli miejsca 49-64, kadet Piotr Ostachowski po dobrej grze 33-48, a Marcin Massalski i Michał Toman 13-16.
    Biorąc pod uwagę utrudnienie związane ze zmianę piłeczek turniejowych na plastikowe i fakt, że wszyscy nasi zawodnicy są z roczników młodszych w poszczególnych kategoriach to wyniki te są dobre. Z kolei należy zauważyć, że to trzeci sezon rywalizacji Fundacji w rozgrywkach Śląskiego Związku Tenisa Stołowego i jeden kadet oraz dwóch juniorów w pierwszych szesnastkach Śląska to bardzo dobry rezultat.
   Następny WTK  już 16 października, podczas którego rywalizować będą nasze żaki : Nadine Brachaczek, Kacper Socha i Teodor Jackson, którym życzymy udanych występów.

Komplet wyników