Płomień Przystajń pokonany !

W minioną sobotę (6 lutego’21)  nasi siatkarze we własnej hali zmierzyli się z drużyną KS Płomień Przystajń. Po udanym, wygranym do 15  pierwszym secie, nadszedł zdecydowanie słabszy w wykonaniu ekipy Michała Zająca drugi, w którym przewaga gości sięgała nawet siedmiu punktów, a ostatecznie zakończył się przegraną gospodarzy 19:25. Od początku trzeciej partii powróciła dobra gra „naszych”  co pozwoliło im wygrać dwa kolejne sety i cieszyć się z trzech zdobytych punktów i zwycięstwa 3:1 (15,-19,17,22).
   Talent Sferawent Cieszyn w składzie Michał Zając, Maciek Michalik, Mateusz Czyż (k), Kacper Urbańczyk, Marek Polok, Przemek Ząber, Mikołaj Skotarek, Tomek Raszka, Szymon Czapla, Piotrek Głuszek i Szymon Białek do zwycięstwa poprowadził trener Włodzimierz Madej.
   Trenerom i zawodnikom gratulujemy  !
    Tego dnia, oprócz wygranej mogliśmy się również cieszyć z udanej transmisji meczu w serwisie internetowym You Tube.

Galeria zdjęć:

W rozgrywkach III ligi możemy uczestniczyć i cieszyć się seniorską siatkówką w Cieszynie dzięki wsparciu finansowemu firmy Sferawent. Zadanie jest współfinansowane ze środków miasta Cieszyna.

Chcesz na bieżąco śledzić nasze działania ? Zapisz się na nasz newsletter :