Pracowity weekend tenisistów stołowych

W piątek Nadine Brachaczek udziałem w eliminacjach III Grand Prix Polski rozgrywanych w Mławie rozpoczęła pracowity weekend tenisistów stołowych. Nasza żaczka jak burza przeszła eliminacje pokonując obie rywalki grupowe 3:0 i awansowała do sobotniego turnieju głównego.
Nadine Brachaczek – Zofia Dzięcioł (KS AZS UWM Olsztyn) – 3:0 (7, 9, 8)
Nadine Brachaczek – Sandra Stołowska (SLKS Olimpijczyk Jeżewo) – 3:0 (7, 9, 8)
W sobotnich meczach grupowych Nadine wygrała jeden pojedynek przegrywając dwa, co dało jej trzecie miejsce i możliwość gry o miejsca 33-40.
Nadine Brachaczek – Amelia Wycichowska (Energa KTS Toruń) – 0:3 (-1, -7, -6)
Nadine Brachaczek – Laura Wille (MKS Jedynka Łódź) – 3:0 (8, 0, 7)
Nadine Brachaczek – Kinga Hawro (PKS Kolping Jarosław) – 0:3 (-5, -7, -5)
W ostatnim swoim pojedynku pokonała Julię Zaguła (MKS Rokita Brzeg Dolny) – 3:1 (2, -8, 8, 4) i ostatecznie w III Grand Prix Polski zdobyła miejsce 33-40.
W  Sosnowcu w Mistrzostwach Śląska rywalizowali nasi juniorzy. Drużyna w składzie Filip Kozubek, Marcin Massalski, Kamil Kurek i Patryk Rucki zajęła trzecie miejsce w eliminacjach do Mistrzostw Polski co dało jej piąte miejsce na Śląsku (cztery awansowały do MP). Indywidualnie najlepiej zaprezentował się Marcin Massalski zajmując miejsce 9-12. Filip Kozubek i Kamil Kurek rywalizację zakończyli na miejscach 17-24, a Patryk Rucki 25-30.
O ile nasza żaczka mogła liczyć na wsparcie trenerskie zaprzyjaźnionych z klubem pasjonatów tenisa, tak juniorom nie byliśmy w stanie zapewnić takiej pomocy, co zwiększa wartość ich wyników.
GRATULACJE !!!