Przetarli pingpongowy szlak

Po trzech miesiącach wytężonej pracy w naszym klubie trener Marek postanowił, że pora pokazać naszym młodzikom jak wygląda rywalizacja na poziomie wojewódzkim, co to WTK i obserwując najlepszych ile mogą osiągnąć solidną pracą na treningach. I tak w niedzielę 27 stycznia zabrał Jakuba, Mikołaja i Filipa do Łazisk na III Wojewódzki Turniej Kwalifikacyjny młodzików. W pierwszym swoim turnieju tej rangi cała trójka spisała się bardzo dobrze, bez spotykanej zwykle w takich przypadkach tremy i z walecznością na najwyższym poziomie. A że dodatkowo Kuba wygrał dwa spośród czterech, a Filip trzy z pięciu pojedynków i zajął miejsce w przedziale 33-48, to kolejny dowód na słuszność podjętej decyzji o uczestnictwie. Z czasem przyjdzie pora na następnych naszych początkujących, aby podjęli rywalizację i tak krok po kroku osiągniemy cel.
Po pełnym zawirowań organizacyjnych i słabszym sportowo poprzednim roku ten występ młodzików niech będzie początkiem nowej odsłony tenisa stołowego w Fundacji Talent Cieszyn.
Mikołajowi, Filipowi i Kubie gratulujemy i za Was trzymamy kciuki, a trenerowi Markowi – brawo, tak trzymać !