Radlin pokonany !

W minioną sobotę nasz Talent Sferawent Cieszyn podejmował we własnej hali SK Górnik Radlin. Po wyrównanym pierwszym secie prowadzenie objęli goście (24-26). Od drugiego coraz lepiej radziliśmy sobie z przyjęciem bardzo trudnej zagrywki górników i  pojawiało się mniej błędów własnych. Pod nieobecność Mateusza Czyża z obowiązków atakującego bardzo dobrze wywiązał się Arek Droździk. Wyjściowej szóstce :Michał Zając, Patryk Chmiel, Arek Droździk, Marek Polok,Mikołaj Skotarek (K), Szymon Czapla, Szymon Białek(L), cenne zmiany dali Przemek Ząber i Kacper Urbańczyk. Po godzinie i 41 minutach ciężkiego boju mecz zakończył się naszym trzecim już zwycięstwem w III lidze. I tak jako beniaminek powracamy na fotel lidera ligi.

Talent Sferawent Cieszyn – SK Górnik Radlin 3:1 (-24,18,23,21)

Zawodnikom i trenerom dziękujemy za wspaniałe widowisko i życzymy dużo sił do pracy na treningach i sukcesu w kolejnym meczu. Tomek Raszka – wracaj do zdrowia !

W sobotę 17 października ekipa Michała Zająca wyrusza do Częstochowy na pojedynek z Eco-Team AZS Stoelzle Częstochowa.

Autor: Dominik Szczypka – dziękujemy.

W rozgrywkach III ligi możemy uczestniczyć i cieszyć się seniorską siatkówką w Cieszynie dzięki wsparciu finansowemu firmy Sferawent.

Chcesz na bieżąco śledzić nasze działania ? Zapisz się na nasz newsletter :