Rozpoczynamy sezon 2016/17

logoFTalentC-01.png
To już trzeci sezon naszej Fundacji. Tradycyjnie rozpoczniemy od naboru do sekcji tenisa stołowego skierowanego głównie do dzieci roczników 2006,2007 i 2008. W bieżącym sezonie w rozgrywkach ligowych Śląskiego Związku Tenisa Stołowego reprezentować nas będą trzy drużyny w: III lidze kobiet, III lidze mężczyzn i męskiej lidze okręgowej. Zawodnicy kategorii dziecięcych i młodzieżowych podejmą rywalizację podczas Wojewódzkich Turniejów Kwalifikacyjnych, Mistrzostw Śląska i rozgrywkach ligi juniorów. Jak w każdym sezonie będziemy uczestniczyli w licznych turniejach na terenie województwa śląskiego. Dla chcących pograć amatorsko proponujemy wtorkowe zajęcia ogólnodostępne. Zawodników i kibiców zapraszamy na zawody tenisa stołowego, które będziemy organizować. Już w listopadzie III Turniej o Puchar Fundacji Talent Cieszyn i II Turniej Tenisa Stołowego o Puchar Starosty Cieszyńskiego, a wiosną 2017 roku  II cykl Grand Prix Powiatu Cieszyńskiego .
Po udanych dwóch sezonach Amatorskiej Ligi Siatkówki już 11 września rozpoczynamy jesienną edycję ligi (ALS jesień’16) , a wiosną 2017 roku zorganizujemy rozgrywki czwartego sezonu  ALS wiosna’17. Wyjątkowo ciekawie zapowiada się współorganizowany przez nas ze Starostwem Powiatowym w Cieszynie Powiatowy Turniej Mistrzów Amatorskich Lig Piłki Siatkowej o Puchar Starosty Cieszyńskiego, a to już 25 września w hali widowiskowo-sportowej Uniwersytetu Śląskiego w Cieszynie.
Wszystkie te działania możemy realizować dzięki współpracy z Gminą Cieszyn, Starostwem Powiatowym w Cieszynie, Szkolnym Schroniskiem Młodzieżowym w Cieszynie i firmą Sferawent S.C. Cieszyn. Finansowo wspierają nas firmy : Kisbud   Mariusz Kiszło, Elwar  Jacek Wardas, Planeta-Bio Joanna Mucek i KaniaFinanse Grzegorz Kania.
Tradycyjnie zapraszamy do współpracy wszystkich zainteresowanych rozwojem sportu w naszym regionie,  firmy do wspierania finansowego, a kibiców do kibicowania !!!