Sami Swoi mistrzami ALS jesień’17

Finały Amatorskiej Ligi Siatkówki to już tradycyjnie wspaniała siatkarska atmosfera i bardzo wysoki poziom sportowy. W sobotniej decydującej o końcowej klasyfikacji rundzie edycji jesień’17 Sami Swoi potwierdzili swoją dominację i zdobyli tytuł mistrzów ligi.
W pierwszym pojedynku Krakuski pokonały Wczorajszych 3:1 i zajęły miejsce siódme. Pięciu setów potrzebował Sferawent, żeby pokonać w meczu o piąte miejsce Krawaciarzy. 31:29 w drugim secie i 3:0 w całym meczu to dorobek Amatorów i trzecie, a dla ZK Cieszyn czwarte miejsce. W finale jak zawsze dobrze zorganizowana drużyna Logis  nie sprostała ekipie Grzegorza Wanata i przegrała 0:3.
Komplet wyników:
o 7 miejsce: WCZORAJSI – KRAKUSKI 1:3 (18:25,25:18,19:25,22:25)
o 5 miejsce: KRAWACIARZE – SFERAWENT 2:3 (25:22,14:25,25:20,24:26,6:15)
o 3 miejsce: AMATORZY – ZK CIESZYN 3:0 (25:22,31:29,25:17)
FINAŁ: LOGIS – SAMI SWOI 0:3 (22:25,21:25,21:25)
Organizatorzy –  Fundacja Talent Cieszyn i Szkolne Schronisko Młodzieżowe w Cieszynie – dziękują drużynom za udział, Markowi Śliwce, Mirkowi Białończykowi i Leszkowi Szczyrbie za obsługę sędziowską,a firmom KaniaFinanse, Sferawent, Kisbud i Elwar za wsparcie finansowe.
Rozgrywki naszej ligi były współfinansowane przez Gminę Cieszyn i Powiat Cieszyński.