Sami Swoi mistrzami ALS wiosna’17 !

Falstertem rozpoczęliśmy dzisiejszą rundę finałową. Zawiodła ekipa strażaków z Krasnej, która nie podjęła walki o siódme miejsce. Można mieć tylko nadzieję, że obowiązki strażaków pełnią z większą powagą niż rywalizację sportową. W tej sytuacji Wczorajsza młodzież zajęła siódme miejsce. Od drugiego meczu to już walka i wysoki poziom sportowy czyli to, do czego jesteśmy przyzwyczajeni. Mocno zmotywowana ekipa Istebna pokonała Krawaciarzy 3:1 i zajęła piąte miejsce. W następnym meczu decydował piąty set. Tym razem Amatorzy górowali nad Sferawentem i zajęli na podium najniższy stopień. W finale tylko w pierwszym secie dobrze zorganizowana drużyna Logisu podjęła wyrównaną walkę z drużyną Sami Swoi i wygrała 30:28. W następnych setach zwycięscy poprzedniej edycji uporządkowali grę i wygrali kolejne trzy.
Komplet wyników:
o 7 miejsce OSP KRASNA – WCZORAJSI 0:3 WO.
o 5 miejsce ISTEBNA – KRAWACIARZE 3:1 (16:25,25:22,25:21,25:23)
o 3 miejsce AMATORZY – SFERAWENT 3:2 (23:25,25:18,25:20,18:25,16:14)
FINAŁ : LOGIS – SAMI SWOI 1:3 (30:28.17:25,16:25,19:25)
Klasyfikacja końcowa Amatorskiej Ligi Siatkówki wiosna’17
1.Sami Swoi 2.Logis 3.Amatorzy 4.Sferawent 5.Istebna 6.Krawaciarze 7.Wczorajsi 8. OSP Krasna
Drużynie Sami Swoi gratulujemy wygranej. Dziękujemy zawodnikom wszystkich drużyn za udział i wspaniałą atmosferę podczas rywalizacji w Amatorskiej Lidze Siatkówki wiosna’17, którą mogliśmy zorganizować dzięki wsparciu Gminy Cieszyn, Powiatu Cieszyńskiego i firmom Sferawent, KaniaFinase, Kisbud i Elwar . Dziękujemy również Markowi Śliwce i Leszkowi Szczyrbie za sędziowanie.
Już dziś zapraszamy na rozgrywki ALS jesień’17 – pierwsza runda 24 września 2017 r. !
                                                                                                                             Organizatorzy
Fundacja Talent Cieszyn