Siatkarski sezon 2020/21 – zaczynamy

Wczoraj (wtorek 1.09) do trenujących od połowy sierpnia naszych seniorów dołączyli młodzicy i juniorzy.

W rozpoczynającym się sezonie przygotowania najmłodszych naszych siatkarzy do walki w rozgrywkach minisiatkówki przygotują trenerzy Michał Zając i Janusz Kosmal. Przed nimi dwa treningi tygodniowo, niestety z powodów od nas niezależnych w dwóch różnych halach.

Nasi zeszłosezonowi kadeci w  sezonie 2020/21 wystąpią w rozgrywkach ŚZPS kategorii juniorów. Trzy treningi tygodniowo poprowadzi Włodzimierz Madej, a od połowy października środy będą dla nich dniami meczowymi.

Zmotywowani awansem do I Ligi Śląskiej seniorzy już od trzech tygodni ciężko pracują. Grający trener Michał Zając nie ma litości dla siebie i pozostałych zawodników. Po okresie przygotowań wytrzymałościowych przychodzi pora na technikę i taktykę gry. Swoje mecze przy wsparciu trenera Madeja seniorzy rozgrywać będą w soboty. Pierwszy prawdopodobnie na początku października.

W aktualnie panujących bardzo trudnych warunkach na pozyskiwanie środków finansowych i bez wsparcia miasta nasz plan działalności sekcji w nowym sezonie będzie bardzo trudny do zrealizowania. Jednak tak zorganizowana struktura jest najskromniejszą formą dającą ciągłość szkolenia i nie ma już pola na dodatkowe oszczędności. Pełni optymizmu i z przekonaniem o słuszności naszych działań zapraszamy sympatyków siatkówki do współpracy. Posyłajcie swoich synów na treningi, kibicujcie naszym drużynom, wspierajcie nas dopingiem i finansowo, bo warto.

Działalność sekcji Talent Sfefawent Cieszy prowadzimy dzięki wsparciu finansowemu firm Sferawent S.C., KISBUD, Elwar, Bardeli i Planeta – BIO.

Chcesz na bieżąco śledzić nasze działania ? Zapisz się na nasz newsletter :