STS Restauracja Jagoda mistrzem !

Dzisiaj w hali widowiskowo-sportowej Uniwersytetu Śląskiego w Cieszynie mistrzowskie drużyny czterech lig amatorskiej siatkówki naszego powiatu walczyły o puchar starosty cieszyńskiego.
    W pierwszym półfinale po bardzo zaciętej walce STS Restauracja Jagoda zwyciężyła z Termobudem Wisła 2:1 (19:25,25:22,25:19). Drugi półfinał to wygrana ATS Ustroń z Belframi 2:0 (25:12,25:18). W meczu o III miejsce lepszy okazał się zespół Termobud Wisła pokonując Belfrów 3:1.
    Jak przystało na finał rozstrzygnięcie zapadło w piątym secie.  Zwycięzcami turniej zostali mistrzowie ligi skoczowskiej  – STS Restauracja Jagoda – pokonując 3:2 (17:25,25:22,31:29,18:25,15:11) ATS Ustroń.
    Bardzo wysoki poziom sportowy i dobra atmosfera towarzyszyły uczestnikom od pierwszych minut do końca ostatniego meczu. Turniej został rozegrany dzięki inicjatywie Wydziału Kultury, Sportu, Turystyki i Informacji Starostwa Powiatowego w Cieszynie i można mieć nadzieję, że wpisał się na stałe w kalendarz imprez sportowych naszego regionu.