Trzecie urodziny Fundacji TALENT Cieszyn

3-urodziny
Dzisiaj  (13 listopada) nasza Fundacja obchodzi trzecią rocznicę ustanowienia. Dzięki skutecznym działaniom i wsparciu ludzi dobrej woli zapewniamy naszym tenisistom stołowym  bardzo dobre
warunki do treningów , trzem  drużynom seniorskim udział w  rozgrywkach ligowych, a juniorom możliwość rywalizacji w I lidze. W ciągu tych trzech lat nabraliśmy doświadczenia w organizacji cyklicznych imprez takich jak : turnieje o Puchar Fundacji, Starosty Cieszyńskiego czy Grand Prix Powiatu Cieszyńskiego. W piłce siatkowej udało nam się zorganizować kilka jednodniowych turniejów i trzy sezony ligi, której poziom sportowy z edycji na edycję rośnie i aktualnie jest bardzo wysoki. Zawodnicy Fundacji podczas Wojewódzkich Turniejów Kwalifikacyjnych coraz częściej meldują się w czołówce województwa.
Nasze działania jako przejrzyste i ukierunkowane na lokalne środowisko potwierdziło przyznanie nam w październiku br. statusu Organizacji Pożytku Publicznego.
Do naszego sukcesu przyczynili się:
– trenerzy –  Tomasz Rygiel ,Weronika Gałuszka, Kacper Wałga, Gabriela Legierska i Grzegorz Iwaniuk,
-sponsorzy – Kaniafinanse – Grzegorz Kania, Kisbud- Mariusz Kiszło, Elwar – Jacek Wardas, Sferawent S.C. Radosław Pękowski, Marcin Legin, Planeta-Bio Joanna Mucek, Avicold  i wszyscy darczyńcy wspierający nas swoimi datkami,
– partnerzy – Gmina Cieszyn, Starostwo Powiatu Cieszyńskiego, portal OX.
Wszystkim Wam DZIĘKUJEMY!!!
Przed nami kolejny rok działalności, w którym zamierzamy rozwijać sekcję tenisa stołowego, kontynuować działania w amatorskiej siatkówce i zainicjować szkolenie piłki siatkowej.
Zapraszamy dzieci i młodzież na treningi, kibiców na mecze naszych drużyn, a darczyńców do wspierania, bo warto !