WOŚP 2017- działo się !

W niedzielę 31 stycznia po raz 29 zagra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Niestety w tym roku nie będziemy mogli wspólnie koncertować z siatkówką i tenisem stołowym.  W oczekiwaniu na tegoroczny finał powspominamy cztery poprzednie.

Od początku nasze turnieje w ramach orkiestry organizowaliśmy wspólnie z niezawodną   firmą Sferawent. Pierwszy koncert Fundacji Talent Cieszyn i Sferawentu z ekipą Jerzego Owsiaka przypadł na 25 edycję.

15 stycznia 2017 r. od godziny 9 w hali Uniwersytetu Śląskiego o pamiątkowe serduszka walczyli cieszyńscy siatkarze. Honotowym gościem turnieju był były reprezentant Polski Krzysztof Ignaczak, którego koszulka podczas licytacji znalazła właściciela za 2000 zł !  W rywalizacji sześciu amatorskich drużyn najlepszą okazała się ekipa Sferawentu. Kolejne miejsca zajęli: Sami Swoi, Logis, Amatorzy, Kumple i Krawaciarze.

Popołudniu w Szkolnym Schronisku Młodzieżowym rywalizowały pary deblowe tenisistów stołowych. Oprócz wielu fascynujących pojedynków dodatkową atrakcją dla kibiców  był pokaz tenisa zaprezentowany przez Grzegorza Iwaniuka, któremu towarzyszył Jakub Papała.

W poszczególnych kategoriach triumfowali:

Amatorzy:

1.Marzena Machej/Arkadiusz Krajewski

2.Arkadiusz Franiok/Konrad Chmielniak

3.Adam Rygiel/ Marek Pawlak.

Open:

1. Sylwester Rucki/Patryk Rucki