WOŚP 2018- działo się !

Drugi nasz koncert z orkiestrą Jurka Owsiaka to rok 2018. W turnieju siatkarzy oprócz rywalizacji o pierwsze miejsce drużyn Logis, Sami Swoi, Sferawent, Amatorzy, Istebna i Krawaciarze  mogliśmy podziwiać piękno tej dyscypliny sportu w meczu Gwiazd przeciwko reprezentacji Amatorskiej Ligi Siatkówki. Drużyna Gwiazd prowadzona przez trenera Michała Walicę, którego wspierał trener asystent Robert Szczerbaniuk, wystąpiła w składzie: Piotr Gacek, Andrzej Stelmach, zawodniczki KS Victoria Cieszyn i zawodnicy Talent Sferawent Cieszyn. Połączone siły  Amatorskiej Ligi Siatkówki prowadził do walki Marcin Legin. Dużo ciekawych wymian, radość z gry, no i nieograniczona ilość możliwych zmian dały widowisko godne Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Po zaciętym pojedynku … wszyscy wygrali !  Wynik:  1:1 (19:21,21:19). U boku reprezentantów Polski świetnie zaprezentowała się cieszyńska siatkarska młodzież obu klubów. Po ostatnim gwizdku sędziego Marka Śliwki był czas na autografy, wspólne zdjęcia i rozmowy z naszymi byłymi kadrowiczami.

Galeria zdjęć:

Przebieg turnieju tenisa stołowego 26 finału WOŚP w relacji filmowej: