Zwycięstwo w Zawierciu !

Czwarty pojedynek w II Lidze Śląskiej nasi seniorzy rozegrali wczoraj w Zawierciu z Aluron Virtu CMC Zawiercie II.  W pierwszym secie oddali inicjatywę gospodarzom i przy wielu błędach własnych przegrali tę partię  do 17. Następne trzy sety to już bardzo dobra gra ekipy Talent Sferawent Cieszyn , wiele emocjonujących wymian i w efekcie wygrana za trzy punkty. Pod nieobecność trenera Włodzimierza Madeja drużynę poprowadził występując również w roli rozgrywającego Michał Zając. Zwycięstwo umocniło nas na drugim miejscu w tabeli, a przed nami równie ważny mecz już w nabliższą sobotę, na wyjeździe, z Jastrzębskim Węglem III.
Zawodnikom gratulujemy bardzo dobrego występu i cieszymy się z coraz lepszej z meczu na mecz jakości gry !

Aluron Virtu CMC Zawiercie II – Talent Sferawent Cieszyn 1:3 (25:17, 17:25, 23:25, 20:25)
Talent Sferawent Cieszyn wystąpił w składzie: Szymon Białek, Kamil Cieloszyk, Mateusz Czyż (k),Arkadiusz Droździk, Piotr Głuszek, Maciej Michalik, Tomasz Raszka, Kacper Urbańczyk, Kamil Wojtyła i Michał Zając.